Steep Woodland Garden

CLIENT: Professional Couple
DESIGNERS: Collaboration between Charlotte Murrell FdSc & Paul Cowell CMLI
CONTRACTOR: PC Landscapes Ltd
LOCATION: Farnham, Surrey
SIZE: 3025 m2
STATUS: Work to begin early 2015

BRIEF: To work with the steep slope of the site, linking the house and surrounding area to the woodland towards the top of the garden. The design needed to be contemporary near the house blending into a more natural woodland style beyond. To include areas for entertaining, sunbathing, and enjoying the views from the top of the garden. There is very restricted access to the site which had to be taken into account when designing the garden.

ELEMENTS: Innovative floating and cantilevered steps, paved platforms which seem to float above the planting, and green walls. CorTen steel planters and sculptural elements, lighting, several multi-stem trees and a new planting scheme.

VIDEO LINK: http://www.pclandscapes.co.uk/a-garden-design-to-be-constructed-in-summer-2016

Category

Collaborative Work